Low Budget Feest – Tips voor het organiseren van een goed(koop) feest!

Low budget feest – Tips voor het organiseren van een goed(koop) feest!

Met deze tips voor een low budget feest organiseren hoef je niet meer zo diep in je portemonnee te graaien voor een goede feestavond. Het kan namelijk ook met een kleiner budget! Hoe je met een klein budget toch een geslaagd feest geeft lees je hieronder.

Goedkope catering voor een low budget feest

Sommige mensen huren een heel cateringbedrijf in als ze een feest geven. Dat is misschien lekker makkelijk, maar zeker niet de enige manier om je gasten van voedsel en drinken te voorzien tijdens een feest. Als je een low budget feest wilt geven is de catering een groot besparingspunt. Hoe ver je gaat in het besparen hierop mag je helemaal zelf weten. Wij hebben de opties alvast voor je opgedeeld in 3 levels van goedkope catering voor een low budget feest.

Some budget catering – Met gemak en toch betaalbaar
Je kan je boodschappen tegenwoordig heel gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Top! Dan hoef je er de deur niet voor uit en staat alles zonder te sjouwen in je keuken! Als je bij het bestellen dan ook nog wat rekening houdt met welke merken er in de aanbieding zijn, kan je echt een hoop centen besparen.

Low budget catering – Nog wat extra centen besparen
Wil je een stapje verder gaan met besparen, dan zal je toch echt zelf langs de winkel moeten. Als merkproducten je niet zo veel uitmaken, zijn de Lidl of Aldi je beste vriend bij het geven van een low budget feest. Bijna alle frisdrank die je in de andere supermarkten ook hebt, maar dan een stuk goedkoper. Ook de snacks kan je gewoon hier halen. Als je het op een mooie schaal of in leuke bakjes serveert ziet toch niemand meer waar het vandaan kwam.

No budget catering – Bring your own booze
Ben je echt op het dieptepunt van je portemonnee gekomen en heb je geen cent uit te geven aan dit feest? Ook dan is er nog hoop voor je. Geef je feestje op z’n Amerikaans en vraag je vrienden om zelf allemaal wat drinken mee te nemen. Of je maakt van tevoren een gezamenlijke pot waar iedereen wat geld in kan doen en daarvan doe je dan de inkopen voor je low budget feest.

Betaalbaar entertainment voor een low budget feest

Je gaat een low budget feest organiseren, maar je wilt wel zeker zijn dat het geen dode boel wordt doordat je op de verkeerde dingen hebt bespaard. De muziek en aankleding zijn een grote bepalende factor voor de sfeer van een feest. Je moet er dus even goed over nadenken tot in hoeverre je hierop wilt bezuinigen. Wij geven je alvast een aantal betaalbare entertainment opties voor een low budget feest.

Boek een dj met drive-in show
Afhankelijk van je locatie zal je waarschijnlijk zelf een geluidsinstallatie en sfeervolle verlichting moeten regelen. Een manier om dit makkelijk en betaalbaar in 1 keer te regelen is door een dj met drive-in show te boeken. Zij draaien niet alleen de plaatjes tijdens je feest, maar nemen ook zelf alle apparatuur mee die je nodig hebt om er een tof feest van te maken. Jij hoeft alleen maar even je muziekvoorkeur door te geven.

Vraag je muzikale vrienden om een liedje te spelen
In elke familie of vriendenkring zit wel iemand die iets met muziek doet. Bellen die persoon! Als je het lief vraagt wilt diegene vast wel even zijn/haar muzikale kunsten komen delen op jouw feest. Het is wel zo aardig als je voor deze persoon een kleinigheidje koopt/maakt als bedankje voor de sfeervolle toevoeging aan je feest.

Straatmuzikanten in overvloed
Vind je dit nog niet genoeg entertainment? Nou nou, je zal wel grote plannen hebben dan. Ook voor een low-budget feest is extra entertainment in te huren. Artiesten die zichzelf online aanbieden zijn vaak net iets te prijzig voor 1 avondje. Toch kiezen veel mensen hiervoor. En dat terwijl er ook gewoon goed talent op straat staat te spelen die veel goedkoper zijn in te huren. Je zal alleen wel even uit je luie stoel moeten komen om ze te vinden.

Voordelige locaties voor een low budget feest

Je hebt nu alles om een goed feestje te kunnen bouwen, maar waar ga je dat allemaal kwijt kunnen? Hier vind je een paar opties waar je je low budget feest kan organiseren:

Home sweet home
Heb je een grote tuin of een ruim genoeg huis zonder saaie huisgenoten? Dan kan je je feest natuurlijk makkelijk goedkoop houden door het thuis te vieren. Je zal wel je meubels even aan de kant moeten zetten en alle waardevolle spullen op moeten bergen. Alles veilig? Laat dat huisfeest maar beginnen!

Feestlocaties doordeweeks
Als je woonkamer nou niet bepaald de ruimste is en een achtertuin slechts een van je wensen is, zal je toch echt een andere locatie moeten zoeken. Er zijn waarschijnlijk genoeg zaaltjes te huur in je omgeving, maar als je een low budget feest organiseert zal je niet blij worden van die prijzen. Hier is wel een weg omheen. Vaak is over de prijs van een locatie nog best te onderhandelen. Als je de zaal los huurt, dus zonder apparatuur en personeel, dan scheelt dat al een hoop in de prijs. Als je feest in de vakantie plaats vindt kan je er ook voor kiezen om het doordeweeks te vieren. Dan heb je kans dat je nog meer korting kunt krijgen bij de locatie omdat die anders toch leeg zou staan die dag.

Low budget feest organiseren

Dat waren onze tips om een geslaagd feest te organiseren met een klein budget. Welke tip ga jij gebruiken? Met een beetje creativiteit moet het echt wel lukken, succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *